martie 10, 2019

Despre mine

Portret Dr. Simona Teodorescu

Conceptul de Metaphysical Dentistry reprezinta intelegerea  patologiilor dentare precum si a pozitionarii dintilor in cavitatea bucala in functie de trairile psiho-emotionale ale individului si ale relatiei  acestuia cu mediul inconjurator (relatia cu parintii, familia, societatea, boala, starea de sanatate etc).
Ascultarea si verbalizarea mesajelor dintilor produce deblocarea multor suferinte psiho-emotionale constiente si sub-constiente ale individului.
 
 
Aceasta ascultare a dintilor se face prin observatie vizuala, intuitiva si palpare osteopata.

Practic medicina dentara de 17 ani. Am stiut din copilarie ca voi urma aceasta cale, desi nu am avut nici un dentist in familie.

De-a lungul studiilor universitare am avut sansa sa intalnesc un Om deosebit, dl Dr Serban Popescu, care mi-a insuflat pasiunea pentru aceasta meserie.

Dupa absolvirea facultatii am urmat foarte multe specialitati in Romania si Franta, tara in care rezidez actual.

Aceste specialitati au fost: Parodontologie, Implantologie, Estetica in medicina dentara, Tehnici 3D CAD-CAM reconstituiri  dentare integral ceramice, Laseri in medicina, Urgente Medicale SMURD, Chirurgie ghidata implantologica, MEOPA – inhalosedare etc

Ca orice practician, cand am fost confruntata cu un esec, am inteles ca medicina clasica nu ne aduce intotdeauna toate raspunsurile…..

Astfel am decis din 2010, sa urmez studii de osteopatie, medicina chinezeasca si medicina energetica.

Intalnirile cu Dl Yves GUILLARD, practician osteopat si autor de carti de osteopatie  in Franta si a D-lui Michel LIDOREAU, fondatorul Biokinergiei Cranio-Dentare, m-au determinat sa concep un curs  care reuneste  experienta mea clinica in ocluzologie, implantologie, paradontologie cu practica osteopatiei cranio-dentare, a acupuncturii si a medicinii energetice, a Dentosofiei (termenul grec Sofia=intelepciune, „Intelepciunea dintilor”).

Astfel am avut raspunsuri si rezolvari pe care medicina clasica nu mi le-a dat.

Acesta este doar inceputul…

 

Stiu ca o noua cale se deschide in mediciana si anume cea a uniunii dintre stiinta pura si terapiile alternative. Studiile clinice si oamenii de stiinta ne confirma din ce in ce mai mult ceea ce vechile civilizatii cunosc de mii de ani.

Practica si experienta mi-au aratat  importanta viziunii patologiei dentare in integralitatea corpului uman si tratarea tuturor nivelelor: anatomic, emotional si energetic.

Aventura abia a inceput!

Va invit sa descoperiti, de o maniera ludica si destinsa,  toate aceste aspecte in cadrul cursurilor si conferintelor pe care le sustin!

Cu drag,

Dr. Simona Teodorescu

Bucuresti – Le Mans – Lyon

CURS DE OCLUZODONTIE FUNCTIONALA SI OSTEOPATIE CRANIO-DENTARA-MODUL 1, BUCURESTI
VINERI 13 OCTOMBRIE 2023